Μαθήματα 3D Printing σε σχολεία

Μαθήματα 3D Printing σε σχολεία. Άλλη μια καινοτόμα δραστηριότητα διαθέσιμη για το σχολείο σας, μόνο από τον εκπαιδευτικό όμιλο eFUTURE.

Τι είναι το 3D Printing

3D Printing σε Σχολεία

“Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Στη τρισδιάστατη εκτύπωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικού, κυρίως κεραμικά και πολυμερή. Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες και εξοπλισμό προσθετικής κατασκευής, οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι συνήθως ταχύτεροι, φθηνότεροι και ευκολότεροι στη χρήση.

3D Printing σε Σχολεία

Για τον λόγο αυτό πολλοί πιστεύουν ότι στα επόμενα χρόνια η παγκόσμια παραγωγή αγαθών θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, αντικαθιστώντας σταδιακά τις παραδοσιακές τεχνικές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση θα αποτελέσει μία «νέα βιομηχανική επανάσταση», καθώς θα φέρει αποκέντρωση των παραγωγικών διαδικασιών, ανοίγοντας τον δρόμο για παραγωγή τοπική και μικρής κλίμακας, προσαρμοσμένη στις τρέχουσες ανάγκες[1].”

Πηγή: Wikipedia

3D Printing σε Σχολεία

Με λίγα λόγια, το 3D Printing είναι η τεχνολογία που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τα δικά μας τρισδιάστατα μοντέλα. Ήδη έχει εφαρμογή σε εκατοντάδες καθημερινές δραστηριότητες από τη βιομηχανία φαρμάκων και φαγητού έως την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική.

 

Πως γίνονται τα μαθήματα 3D Printing σε Σχολεία

Τα μαθήματα 3D Printing σε σχολεία μπορούν να υλοποιηθούν σε Δημόσια ή Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε Βαθμίδας. Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λυκειο, αφού στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την ήλικία των 9 ετών. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και συνήθως ο αριθμός των παιδιών δεν ξεπερνά τα 8 άτομα. Εξειδικευμένοι εισηγητές διδάσκουν στους μαθητές βασικές αρχές σχεδιασμού με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού της AutoDESK τα παιδιά σχεδιάζουν τα δικά τους μοντέλα. Τα μοντέλα αυτά εισάγονται στον τρισδιάστατο εκτυπωτή και μετά από λίγη ώρα παίρνουν εκτυπωμένα στα χέρια τους όσα έχουν σχεδιάσει.

Τι κατακτούν τα παιδιά συμμετέχοντας στα μαθήματα 3D Printing σε σχολεία

Η ύλη των μαθημάτων 3D Printing σε σχολεία έχει δημιουργηθεί από ακαδημαϊκή ομάδα αποτελούμενη από παιδαγωγούς, παιδοψυχολόγο, εκπαιδευτές πληροφορικής, μηχανολόγους και σχεδιαστές πιστοποιημένους από την AutoDESK. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά αποκτούν γνώσεις σχεδιασμού μέσω υπολογιστή σε τρισδιάστατο περιβάλλον και εξοικειώνονται με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Παράλληλα αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις χειρισμού υπολογιστών, διευρύνουν τους ορίζοντές τους απελευθερώνοντας την φαντασία τους.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt