Σχολικές εκδρομές εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ειδική Προσφορά για εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής

ειδική προσφορά εκδρομής εκπαιδευτικής ρομποτικής

Γιατί εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής;

Γιατί δίνουμε τόσο βάση στην υλοποίηση εκδρομής εκπαιδευτικής ρομποτικής και στη διδασκαλία εκπαιδευτικής ρομποτικής γενικότερα;

Τα σημερινά παιδιά έχουν γεννηθεί σε περιβάλλον που ευνοεί την επαφή με τις νέες τεχνολογίες καθώς η πρόσβαση σε υπολογιστή, tablet, smartphone και κάθε ειδους ηλεκτρονική συσκευή είναι πιο εύκολη από ποτέ. Το ουσιαστικό στοίχημα είναι εάν θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν τον διαθέσιμο εξοπλισμό ως εργαλείο μάθησης και όχι μόνο ως παιχνιδομηχανές.

Η ραγδαία ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε εκατοντάδες εταιρείες στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού αλλά και αντίστοιχου εξοπλισμού. Έτσι η δημιουργία ρομπότ καθίσταται πλέον εφικτή ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η δημιουργία ενός ρομπότ χωρίζεται σε δύο βασικούς τομείς: την κατασκευή και τον προγραμματισμό του. Οι παραλλαγές που μπορούν να αναπτυχθούν είναι πρακτικά απεριόριστες και εξαρτώνται από το πρόβλημα το οποίο καλείται να λύσει το ρομπότ που θα κατασκευαστεί.
Το ρομπότ είναι μια κατασκευή που από μόνη της εξάπτει την φαντασία και τραβάει την προσοχή των μαθητών, συνεπώς, χρησιμοποιώντας το με τον κατάλληλο τρόπο τα παιδιά μπορούν να μάθουν και να κατανοήσουν στην πράξη πλήθος εννοιών αναπτύσσοντας παράλληλα πολύ σημαντικές δεξιότητες, όπως:

  • Η ομαδικότητα.
  • Η ανάπτυξη του λόγου.
  • Η μεθοδικότητα και η υπομονή.
  • Η επίλυση σύνθετων προβλημάτων.
  • Η συγκρότηση δομημένης σκέψης.
  • Η άμιλλα.

Ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές της φυσικής, των μαθηματικών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και του προγραμματισμού

Γιατί να προγραμματίσετε την εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής στα κέντρα eFUTURE

εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής eFUTURE Robotics

Στα eFUTURE δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά. Στον τρόπο που θα ανακαλύψουν νέα πράγματα, που θα προσεγγίσουν νέες έννοιες και θα τις εφαρμόσουν στην πράξη. Για αυτό η εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής eFUTURE δεν είναι άλλη μια εκπαιδευτική επίσκεψη αλλά ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μάθηση.

Οι εκδρομές εκπαιδευτικής ρομποτικής eFUTURE, χωρίζονται σε 3 αλληλοσυνδεόμενες δραστηριότητες που διαρκούν συνολικά 3 εκπαιδευτικές ώρες  (150 λεπτά). Κατά τη διάρκεια της εκδρομής εκπαιδευτικής ρομποτικής, μαθητές κάθε ηλικίας έρχoνται σε επαφή με τον προγραμματισμό, την κατασκευή και το πείραμα.

Κάθε μία από τις παραπάνω δραστηριότητες υλοποιούνται μέσα από ενδιαφέροντα σενάρια και διαδραστικά παραδείγματα δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να εφαρμόσουν άμεσα όλα όσα διδάσκονται, και να επιλύσουν τις απορίες τους στην πράξη.

Για τον λόγο αυτό η χωρητικότητα κάθε τμήματος δεν υπερβαίνει τα 10 παιδιά. Αρκετά συχνά μάλιστα, αναλόγως της πολυπλοκότητας του αντικειμένου ή της μορφολογίας του τμήματος, στην αίθουσα βρίσκεται και επιπλέον εισηγητής, Διασφαλίζουμε έτσι πως αφενός μεν οι λιγότερο εξοικειωμένοι μαθητές θα κατακτήσουν όλους τους εκπαιδευτικούς στόχους που έχουν τεθεί, αφετέρου δε οι μαθητές που έχουν προηγούμενη εμπειρία θα ολοκληρώσουν ακόμη πιο σύνθετα project.

Χώροι διεξαγωγής εκδρομής εκπαιδευτικής ρομποτικής eFUTURE

Η εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής eFUTURE μπορεί να προγραμματιστεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 8:30 έως τις 18:00. Εκδρομές υλοποιούνται στα κέντρα Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Ηλιούπολης όπου μπορούμε να φιλοξενήσουμε ταυτόχρονα περισσότερα από 160 παιδιά.

Κόστος συμμετοχής σε εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής eFUTURE

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής eFUTURE ανέρχεται στα 5€ ανά παιδί. Επιπλέον, σας προσφέρουμε το 10% των μαθητών ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ώστε να συμμετέχουν στην εκδρομή και παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ eFUTURE

Ειδικά για εκδρομές που θα προγραμματιστούν έως 28/09/2018, ανεξαρτήτως ημερομηνίας υλοποίησης, επωφελείστε από επιπλέον έκπτωση 10% στο κόστος συμμετοχής.

Το τελικό κόστος συμμετοχής στην εκδρομή εκπαιδευτικής ρομποτικής, διαμορφώνεται έτσι στα 4,5€/ μαθητή, παρέχοντας πάντα το 10% των συμμετοχών δωρεάν. 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt